987654546567У Львівській міськраді хочуть скерувати 22 мільйони гривень на зарплати працівникам ЛКП "Львівелектротрансу" замість обладнання сучасної операційної для нейрохіругів у Міській дитячій клінічній лікарні на вул. Орлика.

Про це повідомила депутатка Львівської міськради та голова Комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак.

"Лікарня дитяча на Орлика має можливість зробити круту хірургічну операційну для нейрохірургів та діток з усієї Західної України. Якщо місто знайде 22 мільйони на обладнення і ремонт. Є чудові нейрохірурги, є приміщення. Треба тільки гроші і лікарня буде спасати своїми силами багато діток не лише нашої області. А з держбюджету будуть надходити кошти за кожен пролікований випадок, що дозволить і надалі розвивати цю лікарню і утримувати її.

Стільки ж просять на січень (на 1 місяць!) доплат на зарплати працівникам "Львівелектротрансу". І кажуть, що дуже збиткові і оптимізовуватися вже далі нема як... Цікаво, а як таке збиткове для міста КП без проблем нараховує немалі премії своїм керівникам? І які за 2 дні до приходу в бюджетну комісію навіть слова не сказали на профільній транспортній комісії, що люди без зарплат залишилися... І це при тому, що понад 200 млн місцевий бюджет покриває проїзд пільговиків.

Завтра знову засідає бюджетна комісія. Завтра знову депутати будуть винні у всіх гріхах і завтра знову стане от таке порівняння - крута операційна, якій нема аналогів у всій Західній Україні чи зарплата за січень одного збиткового КП, де керівники себе не обділяють", - обурюється Наталія Шелестак.

Натомість заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, заявила, що у цьому питанні "сподіваються на розуміння депутатського корпусу, тому на наступну сесію ЛМР готують відповідний проект ухвали".

"Спільно з управлінням економіки і департаментом житлового господарства та інфраструктури ми проаналізували ситуацію, і дійсно на оплату заробітної плати працівникам ЛКП «Львівелектротранс» необхідно виділити 23 млн грн. Зараз працівникам виплатили лише по 1 тисячі гривень, потративши на це 1,5 млн грн.

Чому склалася така ситуація? У минулі роки бюджет розвитку приймали в січні, тому в такий час підприємство вже мало ці дотації, які йдуть для них щомісяця на заробітну плату. Зараз вже кінець січня і йде лютий. Термін виплати заробітної плати працівникам ЛКП «Львівелектротранс» 7 лютого, тому люди переживають.

Та це питання вирішується. Вчора ми проговорили його на колегії. Керівники фракцій не мають заперечень, тобто є розуміння депутатського корпусу, щоб готувати відповідний проект ухвали і виходити на погодження депутатських комісій — транспортної і бюджетної, за що їм дякую", — розповіла Ірина Маруняк.