a150773470 2194441367357990 1085699901839796589 n
фото із лікарні швидкої допомоги
Другий день народження. Саме так отець Євген сьогодні називає своє життя після боротьби з хворобою онкологія товстої кишки, про яку навіть не підозрював.

Про це пишуть на фб-сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Священнослужитель ніколи не хворів, ні на що не скаржився. І раптово поступає до лікарів із сильними болями по всьому животу.

"Медики в невідкладному порядку проводять обстеження та виявляють новоутвір товстого кишечника із ростом в просвіт кишки. Більше того, у нього розвинулась ще й кишкова непрохідність з проривом в черевну порожнину, що викликало перитоніт та септичний шок.
Ситуація – складна і вимагала негайного оперативного втручання.", - повідомляють у лікарні.

Відтак, отця Євгена Щирбу везуть в операційну для видалення злоякісного новоутвору та виведення кишки на передню черевну стінку. Це були необхідні заходи для порятунку життя, враховуючи стан пацієнта та важкий перитоніт.

Окрім того, в отця був нестабільний тиск... Але прогнозувати, що буде далі – ніхто не брався, адже при таких станах, на жаль, виживають одиниці.

Проте, після трьох діб в реанімації, як повідомляють медики, чоловік дуже швидкими темпами почав одужувати. Більше того, сьогодні, майже два місяці після операції, всі обстеження доводять: метастаз немає, і всі лімфавузли чисті.

Щоправда, о. Євген буде проходити ще лікування хіміотерапією та на нього чекає ще одна операція – забирання сигмостоми (виведеної кишки на передню черевну порожнину).

Але, сявщенник вірить, що найскладніше позаду.

«По вірі вашій буде вам», - каже отець та зазначає, що одужав, бо «попав» до справжніх фахівців та відчував підтримку й молитви рідних і всіх небайдужих.