k7pvvrjxw xpvu3l3gglnr69cboЧервоноградський районний суд призначив умовне покарання 39-річному місцевому мешканцю Ігорю В., через порушення ПДР якого загинув велосипедист. Чоловік, припаркувавши свій автомобіль, залишив відчиненими дверцята, і в них в’їхав велосипед.

У матеріалах справи вказано, що інцидент трапився 9 серпня 2019 року близько 12:00. Ігор В., керуючи своїм автомобілем Ford Focus С-Max, зупинився на вул. Хмельницького, 12 у Червонограді. Ігор В. відчинив дверцята зі сторони водія. У цей момент у попутному напрямку їхав велосипедист, який зіткнувся з відкритими дверцятами автомобіля. Внаслідок ДТП велосипедист отримав численні травми і згодом помер у лікарні, пише Zaxid.net.

Під час допиту у залі суду Ігор В. визнав свою провину у порушенні ПДР. Він підтвердив, що зупинив свій автомобіль біля магазину «Рукавичка» у Червонограді, відчинив водійські дверцята та почув удар. Пояснив, що відбулося зіткнення між велосипедом та відчиненими водійськими дверцятами.

Представники потерпілої сторони у суді заявили, що не мають претензій до Ігоря В. і попросили суворо його не карати.

Суддя Дмитро Рудаков, який розглядав цю справу, не знайшов обтяжуючих обставин проти Ігоря В. Водночас він врахував щире каяття Ігоря В. і вирішив, що чоловік може виправитись без ув’язнення. Таким чином суд своїм вироком за 3 березня звільнив винуватця ДТП від покарання і встановив йому півтора року іспитового терміну. Якщо протягом цього часу Ігор В. вчинить кримінальне порушення, йому призначать реальне покарання.