https s3.eu central 1.amazonaws.com media.my .ua feed 28 f25ead9252ddc737301a374a60f5e01cЗ нагоди Міжнародного жіночого дня президент України Вололимир Зеленський видав указ про відзначення державними нагородами України жінок.

Медаль «За працю і звитягу» отримала і львівська гімнастка та дочка керівника “Дому воїна” Височанська Марія.

Про це повідомляється в офіційному указі президента, передає Діло.

Нагородити медаллю «За працю і звитягу»

ВИСОЧАНСЬКУ Марію Олегівну — чемпіонку Європи 2020 року з гімнастики художньої”, – зазначено в повідомленні.

Варто зазначити, що дані нагороди видано за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю.

Довідково

Марія Олегівна Височанська (нар. 10 вересня 2002, Львів) — українська гімнастка. Чемпіонка та призерка чемпіонату Європи у групових вправах. Учасниця чемпіонату світу. Кандидат у майстри спорту.

Мати Марії – велика шанувальниця художньої гімнастики та гімнастка в минулому, яка відвела Марію до спортивної секції. Батько – Височанський Олег Ярославович – легендарний військовослужбовець та захисник Донецького аеропорту, який під час бою за Донецький аеропорт одним з останніх вийшов з аеропорту через важке поранення голови. Перемоги у спорті Марія присвячує батькові.