18789266 398996633827878 25378549 oСьогодні, 30 травня, на вулиці Січових Стрільців, 3 демонтують літній майданчик закладу L.V.Cafe. Про це Форпосту повідомив Ігор Телішевський, голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР.

«Було прийняте положення про встановлення літніх майданчиків біля закладів ресторанного бізнесу. Не може бути хаосу. Є все чітко прописано, яким чином отримати дозвіл, як це має виглядати, готується відповідний проект, ну і звісно, передбачена оплата за оренду землі. Але є підприємці, які вирішили, що усе це робити не обов’язково», - пояснив Ігор Телішевський.

За словами депутата, влітку люди переважно не сидять в закладах, а відпочивають на літніх майданчиках надворі. І якщо за приміщення підприємець оренду платить, то чому він не повинен цього робити за землю під літнім майданчиком? «Це ж також частина бізнесу», - зазначає голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР.

«Стосовно підприємців, які вирішили проігнорувати це положення, складені акти, є попередження про необхідність демонтувати самовільно встановлені майданчики. Якщо підприємець сам не демонтує, комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища приймає рішення, щоб демонтувати цей майданчик. Конструкції демонтує адміністративно-технічне управління, забирає їх на склад і зберігає. Підприємець може забрати цю конструкцію після оплати послуг із демонтажу», - розповідає депутат.

За словами Ігоря Телішевського, минулого року після кількох таких демонтажів підприємці почали працювати d законному руслі. «Була спроба скасувати дане положення, але міська рада виграла апеляцію і зараз це положення про демонтаж є чинним. Ми прагнемо у Львові навести порядок, щоб не було хаосу. І в цьому мають бути зацікавлені усі», - підкреслив голова комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР.