2 75Сьогодні, 30 травня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради погодила приватизацію нежитлових приміщень на площі Ринок, 32 способом викупу. За відповідне рішення проголосувало 58 депутатів. Про це повідомляє Львівський портал.

Отож, управлінню майном спільної власності доручено визначити ціну продажу цього об’єкту та підготувати та укласти договір купівлі-продажу.

«У 2003 році договір оренди на цей об’єкт був затверджений на 50 років: орендна плата за 1680 м. кв станом на нинішній день складає 46 тис. грн за місяць. Ми вивчали це питання, піднімали його на тимчасовій комісії. Іншого варіанту ніж дорого продати орендарю – ми не знайшли», – зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

«Місто цей об’єкт продало за 400 доларів за квадратний метр. На мою думку, у нас має бути мінімальна вартість, як мінімум, сто років оренди, тобто це значно більше ніж тисяча доларів за метр квадратний», – додав він.

Як повідомлялося раніше, на засіданні комісії з питань комунального майна та приватизації було вирішено приватизувати це приміщення шляхом викупу.

Додамо, що депутати встигли прийняти це рішення до того, як у сесійну залу увірвалися націоналісти і розпочався «треш».