iStock 1144722753 d 850Проти священника Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви Івана Гарата ввели санкції. Про це повідомили на сайті УГЦК.

Іван Гарат – священник Львівської Архиєпархії УГКЦ, залишив де-факто своє служіння у Львівській Архиєпархії УГКЦ та був зарахований до духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату (тепер Православної Церкви України), чим вчинив правопорушення – ухилення від підлеглості найвищій владі Церкви.

Надавши можливість використати право на захист, яким обвинувачений скористався, та виконавши всі процесуальні вимоги, що вимагає Законодавець у кан.1486 ККСЦ для проведення карного адміністративного процесу, священнику Івану Гарату 20 квітня 2021 р. був врученний позасудовий Декрет (Вих. ЛВ.21/362).

У зв’язку з тим, що час для подання рекурсу проти зазначеного позасудового Декрету минув безкорисно, про що обвинуваченому було належно доведено до відома.

Повідомляється, що позасудовий Декрет від 08 квітня 2021 р, яким Івана Гарата, священника Львівської Архиєпархії УГКЦ, було визнано винним у скоєні злочину схизми та накладено кару великої екскомуніки вступає в дію з усіма канонічно-правовими наслідками.

Таким чином, на підставі кан. 1434 ККСЦ, священнику Івану Гарату, забороняється:

– брати участь у Божественній Літургії та будь-яких інших прилюдних відправах богопочитання;

– приймати святі Тайни, уділяти святі Тайни і сакраменталії, виконувати будь-які уряди, служіння або завдання, здійснювати акти управління, які, якщо однак здійснюються, є недійсні на підставі самого права;

– користуватися привілеями, які були йому раніше надані; одержувати сан, уряд, службу та інше завдання в Церкві або платню, привласнювати собі доходи, з ними пов’язаних, а також він втрачає право активного і пасивного голосу.

Оскільки священник Іван Гарат відійшов від єдності з Католицькою Церквою, за що покараний великою екскомунікою, він не може діяти в різного роду організаціях, як вірний УГКЦ. Відтак, духовенству заборонено здійснювати співслужіння з священником Іваном Гаратом у будь-яких відправах богопочитання, а вірним просити його про такі здійснення.