smitjaПравоохоронці оголосили перші підозри у кримінальному провадженні щодо розкрадання понад 6,5 млн грн бюджетних коштів, виділених на вивезення сміття зі Львова. Кошти перераховувалися на фіктивні фірми, створені у Дніпрі.

Про це 8 червня на прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, пишу ZIK.

З його слів, фірми у Дніпрі, які отримували мільйони за вивезення сміття зі Львова, виявилися фіктивні і насправді не займалися утилізацією ТПВ.

«Оголошено підозру жителю міста Дніпро – особі, яка зареєструвала фіктивне підприємство і підписувала фіктивні платіжки зі Львова. За 2 тис. грн він зареєстрував на себе фірму», – повідомив Ю.Квятківський.

Ю.Квятківський також повідомив: було проведено обшуки та вилучення документів в одного із львівських перевізників, після чого керівник цієї фірми втік за кордон.

«Керівник одного із підприємств-перевізників зник за межі України. Ми вилучили документацію, щоб зрозуміти, яка сума коштів була перерахована на ці фіктивні підприємства», – зазначив прокурор.

Щодо вини посадовців Львівської міськради прокурор зазначив: «Щоб розібратися з міською радою, потрібно з’ясувати, хто ставив підписи на цих платіжках, у чиї посадові обов’язки це входить».

Як повідомлялося, кошти, виділені з бюджету на вивезення сміття зі Львова, відмивали через фіктивні фірми, зареєстровані у Дніпрі.

30 травня силовики провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрито осіб, причетних до діяльності фіктивних підприємств, через які відмивалися виділені на вивезення сміття бюджеті кошти.