144735Вчора на сесії Львівської міської ради депутат Андріян Гутник звернувся до прокурора Львівської області Ю. Квятківського з вимогою перевірити обґрунтованість підняття тарифів на наявність економічних та корупційних злочинів.

«На поданий мною запит під час сесії 23 березня я отримав відповідь, де вказано, що запити щодо перевірки раціональності збільшення тарифів мають подаватися відповідним органом суб'єкту господарювання. 27 квітня я звернувся особисто доМіського голови Андрія Садового: чи подавав він відповідне звернення до департаменту житлового господарства? У відповіді, яку мені надіслали, зазначається, що виконавчі органи міськради, по суті, відмовляються від перевірки необхідності підняття тарифів у компетентних для цього органах. Це можна вважати фактом визнання необґрунтованості нових діючих тарифів.

Саме тому я звернувся до прокурора Львівщини з метою перевірити чи не було при формуванні нового тарифу економічних та корупційних злочинів. Зараз все виглядає наступним чином: людей змушують платити по новим цінам, чому вони мають платити більше – пояснити відмовляються. А, головне, коли я подав перший запит Міський голова Андрій Іванович Садовий публічно доручив С. Бабаку звернутись до органів Держпродспоживслужби з вимогою перевірки сформовані ними ж нові тарифи. За більше, як 2 місяці цього так і не зробили. Це чергова спроба нажитись на львів’янах! У випадку, якщо буде виявлено склад злочину при перевірці – фракція ВО «Свобода» буде вимагати компенсувати містянам переплачені кошти», - прокоментував«свободівець» Андріян Гутник.