Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» за результатами відкритих торгів 6 червня замовила ТОВ «ТК “Енергоінновації”» вогнестійких кабелів на 44,81 млн грн.

Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro, пише НГ.Львів.

Загалом замовлено 29 290 метрів кабелю 20 найменувань виробництва ТОВ «Інтеркабель Київ», чиїм партнером виступає ТОВ «ТК “Енергоінновації”». Продукція має бути виготовлена протягом 2017 року, мати гарантійний термін не менше 5 років.

Як свідчить порівняння закупівельних цін з ринковими, переплати по позиціях сягають 32-66%. Сумарно на закупівлі залізничники переплатять понад 22 млн грн.

Згідно з договором, постачальник несе витрати на транспортування, навантаження та страхування, які включені у вартість поставки. Втім, учасники ринку підтвердили, що при даному об’ємі замовлення поставка товарів можлива за рахунок постачальника і зазначені у прайсах компаній ціни зберігаються, тож порівняння цін є коректним.

ТОВ «ТК “Енергоінновації”» нині зареєстроване на прописаного у Києві Віталія Волошина, хоча ще у травні належало Сергієві Кістерському. Протягом останніх місяців у «статутник» товариства влили 500 тис. грн. При цьому ще у грудні 2016 статутний фонд становив 1 тис. грн.

Директором фірми є 23-річний Андрій Масюта, він же є єдиним працівником компанії, згідно з поданою на торги довідкою про наявність працівників.

Закупівельна історія «Енергоінновацій» розпочалась влітку 2016-го, коли компанія отримала два замовлення на загальну суму 5,41 млн грн. З початку 2017 року фірма отримала замовлень на 46,82 млн грн.

Засноване ТОВ «ТК “Енергоінновації”» у 2014 році Василем Фениним та компаніями ТОВ «Коларес» і ТОВ «Вєк груп». Бенефіціаром обох юросіб є помічник регіонала Сергія Клюєва у V скликанні ВРУ Вадим Котляренко.

Сам Фенин упродовж V-VII скликань ВРУ допомагав регіоналу, екс-раднику Віктора Януковича Володимиру Демидку (помер у 2015-му).

Сьогодні на Фенина зареєстрована низка фірм, зокрема, ТОВ «Ріана-Альянс», ТОВ «Технологічні інженерні системи», ТОВ «НВП “Медторг”», ТОВ «НВО “Нікомед”», ТОВ «МТО “Діксіон”» (на пару з мешканцем Санкт-Петербургу РФ Тайцелем Левом) тощо.

Раніше Фенин також володів ПП «НВП «Никомед» і ПП «НВП «Діксіон». Як повідомляли «Наші гроші» з посиланням на дані «УНН», у лютому цього року в офісі останнього пройшов обшук у рамках кримінального провадження за фактами реалізації у різних областях України неякісного медичного обладнання за завищеними цінами.

Замовлені залізницею кабелі:

Screenshot 4