3 dev sirket ortak altyapi sirketi kuruyor h236742 3ae87На факультеті електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ ім. І. Франка за сприяння Львівського ІТ Кластеру з вересня введуть чотири нові сучасні навчальні програми. Деякі з них стануть першими в Україні напрямками, які запустили в державному університеті.

Про це йдеться на сайті  Кластеру, передає lviv.com.

Програму Data Science & Intelligent Systems абітурієнти зможуть обрати з першого курсу. Для другого курсу стартує напрямок, який складається з чотирьох дисциплін: Machine Learning & Artificial Intelligence, Data Analysis, Internet of Things та Smart Solutions & Intelligent Systems.

Метою таких програм буде підготувати ІТ-фахівців, які б відповідали вимогам новітнього ринку праці, зазначив в.о. завкафедри системного проектування факультету електроніки Роман Шувар. “Зараз місцеві ІТ-компанії починають розвивати нові напрямки роботи і виходити на ринок зі своїми власними продуктами, тобто працювати не лише на аутсорс. Тому існує потреба у фахівцях зі Smart Solutions, Machine Learning, Data Scince. Студентів першого курсу орієнтуватимуть на те, що їм слід працювати над власними проектами, вивчати принципи командної роботи, вдосконалювати рівень англійської”, – розповів він. Як виглядатиме навчання Програми навчання будуть поділені на три блоки. Перший – фундаментальний, до якого входять базові предмети, зокрема математика чи програмування. До другого блоку входять вузькоспеціалізовані предмети. До третього – комунікаційні, зокрема командна робота, презентаційні навики, тобто якраз те, чого часто не вистачає ІТ-фахівцям.

Фахівці з ІТ компаній вважають таку ініціативу дуже доречною. “Сподіваюсь, що моя участь у розробці та актуалізації навчальних програм ЛНУ ім. І. Франка допоможе наступним поколінням молодих фахівців покращити свої знання”, – додав Анатолій Шупарський, solution architect у GlobalLogic. Над розробкою програми працювали професори та викладачі ЛНУ ім. І. Франка та фахівці з PLVision, Global Logic, Epam та SoftServe. “ІТ сфера потребує інноваторів, які мислитимуть нестандартно, будуть готові ризикувати в реалізації нових продуктів, а також спеціалістів, які зможуть влитись в поточні ІТ-проекти без потреби вивчати базові речі”, – наголосив Зеновій Верес, керівник освітнього напрямку ІТ Кластеру та solution architect компанії SoftServe. Також на базі програм планують створити нову навчальну лабораторію.