984343990Мер Стрия Олег Канівець прокоментував обшуки, які відбулись стосовно капітального ремонту стадіону “Сокіл”.

Про це повідомила Стрийська міська рада.

“Стадіон “Сокіл” – це багатоетапний об’єкт. Ми тільки на завершенні першого етапу знаходимось: це – реконструкція футбольного поля, а також зроблена легкоатлетична доріжка. До речі, стадіон – сертифікований, ми можемо проводити Всеукраїнські змагання з легкої атлетики. Передбачається ще другий етап: це – ремонт трибун; також третій етап – благоустрій та запасне поле. Але з початком повномасштабного вторгнення всі ці роботи припинені“, – розповів Олег Канівець.

Як зазначив міський голова Стрия при обшуках правоохоронці шукали чорнові зписи по ремонту стадіону “Сокіл”, однак нічого не знайшли. На думку Канівця, ймовірно, шукали й кошти:

“Не етично поступило одне поважне правоохоронне відомство, яке розмістило в себе на сайті інформацію про те, що згідно обшуків у Стрийській міській раді знайшли 8 млн грн. Так ось, авторитетно кажу всім мешканцям нашої громади, що жодної гривні ні у моєму кабінеті, ні у кабінеті першого заступника, ні вдома у керіників управління освіти, ні на роботі жодної гривні не вилучено”.

Олег Канівець додав, що, на його думку, кошти могли вилучити у підрядників. Також він зазначив, що хтось із правоохоронців вважав, що фірма, яка працювала на субпідряді, належить першому заступника:

“Це є відверта брехня… Субпідрядників є багато, а пішли саме до того субпідрядника, де, мабуть, і знайшли кошти. Що це за кошти?! Нехай він відповідає. Але я впевнений, що ці кошти не пов’язані зі стадіоном “Сокіл”, бо останню проплату ми здійснювали у січні 2022 року”.

Також міський голова Стрия звернувся до мешканців громади:

“Останнім часом деякі ЗМІ, а також деякі політичні опоненти почали поширювати відповідні наративи в засобах масової інформації, соцмережах про Стрийську міську раду та її керівництво. Ми вбачаємо в цьому якийсь фальшстарт політичних сил, ну, а також підозрюємо, що вони не діють самостійно. Тому що створити таку велику кількість неіснуючих акаунтів, поширювати неправдиву інформацію, ну, принаймні, – не гоже. Ми не боїмося цих речей, але вважаємо, що це неправильна політика по відношенню як до мешканців громади, так і до керіництва Стрийської міської ради.”