654654В Офісі Президента та Офісі генерального прокурора звернулися до Національного агентства запобігання корупції з приводу перевірки майнового стану мера Львова Андрія Садового.

Про це стало відомо із офіційної відповіді Інституту моніторингу інфраструктури.

Громадська організація звернулася до правоохоронних органів та Офісу президента з фактами незаконного збагачення сім’ї мера Львова. Приводом для цього стала публічна інформація, в які йшлося, про те, що дружина мера Садового Катерина Кіт-Садова має статки вище своїх доходів. Зокрема йдеться про те, що у власності дружини Садового 12 земельних ділянок, будинок у Львові, квартири в Києві та Львові, дорогі автомобілі.

84348376

Заступник голови офісу президента звернувся до НАЗК з проханням провести перевірку майнового стану Андрія Садового. В офісі генерального прокурора також надіслали факти не законного збагачення сім’ї Садових на перевірку до НАЗК.

8438934

Згідно з декларацією, мер Андрій Садовий живе на одну зарплату. Задекларував  691 479 грн зарплати у Львівській міській раді. Проте його 45-річна дружина є найбагатшою жінкою у Західній Україні. Її статки оцінюються в 25 мільйонів доларів.

Нещодавно Державне бюро розслідувань внесло до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань повідомлення за фактами зловживання міським головою Львова Андрієм Садовим своїм службовим становищем у справі про незаконний продаж земельної ділянки в промисловій зоні «Рясне-2» площею 23,5 га в 2015 році.

За повідомленням ЗМІ, найближчим часом, дружина мера може стати власницею ще однієї ділянки на вулиці Кульпарківській, розміром 4 гектари. За планом, спочатку мерія Львова має знести навчальний заклад який знаходиться на території, а потім перевести ділянку в приватну власність, на дружину Катерину. В подальшому ділянка має бути передана кишеньковому забудовнику «Ріел». За словами експертів з ринку нерухомості, від кожного продажу квадратних метрів компанії «Ріел», 20% отримує Андрій Садовий. Далі, за допомогою «конвертаторів» та «польських друзів» кошти виводяться на офшорні компанії. Експерти оцінюють, що від реалізації нерухомості через компанію «Ріел», Андрій Садовий отримав 1 мільярд доларів.

Нещодавно Державне бюро розслідувань внесло до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань повідомлення за фактами зловживання міським головою Львова Андрієм Садовим своїм службовим становищем у справі про незаконний продаж земельної ділянки в промисловій зоні «Рясне-2» площею 23,5 га в 2015 році.

Андрій Садовий з 2006 року працює на посаді мера Львова, де офіційна зарплата мізерна. В дружини Катерини медіа-бізнес, який в українських реаліях є дотаційний, адже щоб утримувати телеканал, необхідно мінімум 5 мільйонів доларів на рік. Будинки, земельні ділянки, дорогі автомобілі, все нажито протягом 17 років грабунку міста Садовим. Дружина Катерина Кіт-Садова, чисто формальний власник всього нажитого, тому що її доходи не відповідають розходам родини. Правоохоронні антикорупційні органи мають багато запитань до подружжя Садових. Скоро ці запитання, які виникають у стурбованої громадськості будуть поставленні на офіційних допитах меру Львова та його дружині. Громадськість буде стежити за діями чиновників НАЗК, щоб не допустити того, щоб справу "злили" на гальмах.