9439034Львів готовий до опалювального сезону. Як наголошують тепловики, усі котельні і ЦТП до роботи в зимовий період готові, і на завершальній стадії останні роботи на теплових мережах. Паралельно житлові будинки підписують акти готовності і проводиться заповнення їхніх систем теплоносієм.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

З огляду на воєнний стан і ймовірність різних сценаріїв проходження зими, на об’єктах теплопостачання встановлюють генератори, теплові насоси, твердопаливні котли, а балансоутримувачам будинків нагадують, що у місті діє програма компенсації вартості за придбані генератори. 

«Місто фактично готове до початку опалювального сезону і до різних сценаріїв його перебігу. Ми випробували усі теплові мережі, а це більше 500 км, проведено підготовку усіх джерел, що генерують тепло – котельні, ЦТП, підписано 92% акти готовності будинків до зими. Маємо 100% готовність по будинках, які належать управляючим компаніям і трохи менше по ОСББ і ЖБК. Тому просимо їх пришвидшитись і забезпечити готовність, щоб тепловики мали змогу заповнити системи будинків теплоносієм.

Резервними джерелами живлення – генераторами, у нас забезпечено 126 об’єктів – це великі котельні, ЦТП. Запас палива для цих генераторів підготовлено.

Також усі заклади охорони здоров’я забезпечені твердопаливними котлами. За цей сезон ми придбали 24 твердопаливних котли і завершуємо виготовлення ще 6 модульних котелень, які зможемо переміщувати в залежності від потреби. Тобто таку модульну котельню можемо перевести до школи, чи лікарні, чи іншого закладу, який може бути пунктом обігріву.

Придбали 1000 м3 дров і працюємо з парками, щоб забирати деревину в них.

Нагадую, що продовжує діяти програма компенсації вартості за генератори для житлових будинків, тому всі, хто бажає, можуть скористатися нею. Програма буде діяти до завершення воєнного стану.

Готові до зими також наші ШРП. Маємо 139 одиниць техніки для очистки міста від снігу, придбано більше 10 тис. тонн піскосоляної суміші, і ще 8,5 тис. буде закуплено», - розповідає Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

9439349039

Як наголошують керівники теплопостачальних підприємств Львова, цьогоріч крім стандартної підготовки, яку здійснюють щороку, особливою частиною підготовки було забезпечення об’єктів теплопостачання резервним живлення, яке дозволить працювати в критичних сценаріях. 

«Маємо укладені усі необхідні угоди на постачання газу. Поточної заборгованості за газ не маємо. Паралельно працюємо з мешканцями щодо своєчасної оплати за тепло і гарячу воду. Тут заборгованість є, але рівень оплати мешканців зараз становить більше 100%. Тому, дякуємо за таку активність в оплаті, і просимо не протерміновувати платежі на майбутнє, адже це впливає на стабільність нашої роботи», - розповів Олександр Одинець, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Повністю готове до зими і ЛКП «Залізничнетеплоенерго», а всі котельні підприємства забезпечені альтернативними джерелами електроенергії.

«Також деякі наші котельні додатково забезпечені ще й твердопаливними котлами. Тому сподіваємося, що цей опалювальний сезон пройдемо без форс-мажорів», - додає Валентин Вольський, директор ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

943093409

Відтак, за відповідної температури зовнішнього повітря – нижче 8 градусів протягом трьох діб, тепловики готові подавати опалення до помешкань львів’ян. Щодо бюджетних установ – школи, садочки, лікарні, поліклініки, то їм подачу опалення можуть відновити вже від сьогодні, якщо буде звернення від керівництва закладу. Однак, як наголошує начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк, нагальної потреби включати опалення у закладах освіти поки немає.

«Усі наші заклади – школи, садочки, заклади, позашкілля готові до того, щоб до них подали тепло. Однак, звернень тепловикам ще не скеровуємо, бо на вулиці не є досить холодно і приміщення ще зберігають тепло. Та якщо температура буде опускатися то, створені усі умови, щоб за запитом школи чи дитячого садочка їм подали тепло», - додав Андрій Закалюк.

49903490