32434Цього тижня, 12 жовтня, в прокат виходить воєнна драма «Шлях поколінь» режисера Михайла Ухмана. Фільм, у якому герой постає перед складним вибором в час російсько-української війни.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Події стрічки «Шлях поколінь» відбуваються у 2014 році. За сюжетом, молодий програміст Назар, який не бажає воювати, бачить уві сні українського воїна з минулого. Між ними відбувається непроста розмова, яка ставить героя перед важливим вибором і змінює його майбутнє.

Автор фільму Михайло Ухман знає про війну безпосередньо. Він був добровольцем, воював у Мар’їнці та Пісках на Донеччині.

«Не про сльози. Не про зраду. Про те, що за Україну треба не вмирати, а жити і вбивати. Бо лише сильних поважають. На сильних не нападають. Саме так характеризує свій фільм режисер. Шлях поколінь – фільм-пророцтво, фільм-стимул для українців усіх вікових категорій. Дуже талановита робота військового журналіста, воїна-добровольця, режисера Михайло Ухман. Стрічку знімали у 2020 році – на фронті, за 20 кілометрів від тимчасово окупованого Донецька. Крім професійних акторів, у ній знялись українські воїни, які на той момент брали участь у бойових діях. А БТРи, які можна побачити на кадрах, і зараз захищають Україну на Донецькому напрямку.Мав честь відвідати допремʼєрний показ. Це кіно, яке викликає гордість за Україну. З 12 жовтня стрічка буде у прокаті. Запрошую усіх запланувати похід. Беріть рідних, сусідів, друзів. Вона того варта», – зауважив очільник Львівщини Максим Козицький після відвідин допремʼєрного показу.

Він також розповів, що під час показів фільму у США, Канаді і Європі зібрали нашим воїнам кілька мільйонів гривень. За них уже купили дрони, машини та інші необхідні речі. Частину грошей, які акумулюють з квитків під час показів в Україні, також скерують на дрони.

Ролі у фільмі виконали Володимир Ніколаєнко, Лариса Руснак, Назар Борушок, Олексій Паламаренко, Світлана Матвіїшин та інші. Крім професійних акторів, у стрічці знялись військові, які на момент фільмування виконували бойові дії.

Трейлер фільму за посиланням.