925Ґвер — торгова марка концептуального одягу, створена у Львові в 2016 році. Натхненником справи є львівʼянин Юрій Руф — націоналіст, поет, громадський діяч, автор проєкту «Дух нації», незмінний ведучий фестивалю Холодний Яр.

Руф відразу пішов добровольцем на фронт після повномасштабного вторгнення й, загинув 1 квітнія 2022 року, захищаючи свободу України. Але справу, започатковану ним продовжує родина та побратими Юрія. Знайомимо вас детальніше з непересічним брендом патріотичного одягу, аналогів якому досить мало в Україні.

971

Українське для українців

Назва торгової марки походить від слова «Ґвер», яке на говірці означає «рушниця». Комбінація кириличної букви «Ґ» та латинського напису «wear» (з англ. одяг) в результаті вимовляється та читається як Ґвер. Бренд позиціонує свою продукцію як urban-military — повсякденний вуличний одяг тематичного спрямування, комфортний в умовах сучасних міст. Одяг призначено для людей з активною життєвою позицією, для тих хто має усталений україноцентричний світогляд та невідривно пов’язує себе з українською ідентичністю.

397

Ідея бренду полягає у дрібносерійному виготовленні невеликої номенклатури виробів, які не повторюються в подальшому, що надає власнику речі певний ступінь індивідуальності. Гасло бренду «Fight back» змальовує ідею бренду — це одяг для тих, хто вміє захистити своє, чинити опір та розраховує на власні сили.

«Українське для українців» — формула, яка використовується у функціонуванні бізнесу, намагаючись надати питомо українського змісту символізму, що відображає ідею бренду. Бренд працює з українськими виробниками, дизайнерами та магазинами за принципом «свій до свого по своє». Весь процес виробництва зосереджено в межах України.

591

Захищай. Мандруй. Шануй.

Дизайни Ґвер присвячені мандрам, героїчним сторінкам історії України, міфології, спорту, визначним постатям (Іван Франко, Леся Українка, Тарас Шевченко), діячам національно-визвольного руху (Микола Міхновський, Іван Боберський, Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич), мілітарній історії, ідеології націоналізму та пропаганді спорту.

4961

Для виготовлення продукції використовуються максимально якісні матеріали та фурнітура. Принтування здійснюється способом шовкографії, що робить принти дуже стійкими до зношування.

В асортименті виробника: одяг (футболки, світшоти, худі, штани, шорти), аксесуари (напоясні сумки, термогорнятка, сумки пристосовані для носіння зброї, кепки, панами, шапки, шкарпетки). Для дітей є три дизайни футболок: «Мова — зброя», «Патріот» та «Мандрівник» в розмірах 128, 140, 152 см.

057

Поетичний доробок Юрія Руфа

Після загибелі Юрія Руфа було надруковано всі його збірки поезій та публіцистики: «Багряна лірика», «Час Rеволюції», «Вектор протидії. На зламі епох», «Ваніль чи сталь?!». Юрій завжди казав, що обурюватися засиллям російського продукту безнадійно, поки ми не почнемо створювати якісний український, з яким би перший не зміг конкурувати. Саме з цією метою він створив книгу-розмальовку « Казковик» для дітей про українських казкових супергероїв.

013

На сайті бренду та сторінках в соціальних мережах можна придбати весь літературний доробок Юрія Руфа, одяг ГWear, а також футболку, присвячену йому як воїну та поетові.

Сайт: https://www.gwear.store/

Інстаграм: https://instagram.com/gwear.store?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Фейсбук: https://www.facebook.com/gwear.store

Свій до свого по своє.

638