4620Перший заступник начальника ЛОВА Андрій Годик розповів у програмі Олега Радика "Go про" про діяльність робочої групи з пріоритетних видатків в області.

Як зазначив Андрій Годик відповідно до витягу з протоколу засідання уряду, місцевим органам виконавчої влади було рекомендовано створити відповідні робочі групи для контролю за бюджетними коштами, які скеровані з фонду ліквідації наслідків збройної агресії, повідомляє Гал-Інфо.

На Львівщині вирішили розширити повноваження даної робочої групи і додати загалом контроль використання бюджетних коштів та зробити цей процес максимально публічним і відкритим.

"На даний момент в склад робочої групи входять безпосередньо представники обласної військової адміністрації, зокрема, я очолюю, вказану робочу групу, також правоохоронці та представники Державної аудиторської служби", - повідомив Андрій Годик.

Члени робочої групи зможуть вивчати питання витрат та рекомендувати тим чи іншим органам місцевого самоврядування переглянути свої рішення.

"Крім цього, ми звертаємо, актуалізовуємо увагу правоохоронців і контролюючих органів на ту чи іншу закупівлю", - зазначив Годик.

Андрій Годик також наголосив, що на превеликий жаль, в нас чітко законодавством не визначено критерії щодо пріоритетності тих чи інших видатків і це доволі суб’єктивне бачення.

“Органи місцевого самоврядування, повинні, дивлячись на ту ситуацію, яка є в них в громадах, вирішувати щодо пріоритетності чи непріоритетності. Бо було відповідне доручення, громади переглядали, як на мене, доволі формально на ті чи інші пріоритетні видатки. Але, як ми бачимо, до окремих представників місцевого самоврядування ця інформація дуже складно дається до усвідомлення”, – зазначив Андрій Годик.