8329Обладнання українського виробництва уже допомагає бійцям 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, йдеться про 300 одиниць «Форт-600А» – це ліцензійна копія швейцарського гранатомета Brügger & Thomet GL06.

Організували процес закупівель ручних гранатометів командир 80-ї ОДШ бригади, командири бойових батальйонів, начальник логістики, начальник озброєння та зброяр ремонтної роти.

Передумовою стали інтенсивні бої при штурмі флангів Бахмута, велика навала російських загарбників. А також те, що під час штурмів швидко виходять з ладу автоматичні гранатомети.

«80-та окрема десантно-штурмова бригада висловлює особливу подяку за надане озброєння нашим благодінйикам, представникам регіональної влади, зокрема Львівській ОВА в особі начальника Максима Козицького. Ми також дякуємо всім, завдяки кому це стало можливим, всім, хто доклався до закупівель та фінансового збору на гранатомети вітчизняного виробництва», - йдеться на сторінці бригади у фейсбук.

Тепер «Форт-600А» допомагає львівських десантникам успішно виконувати бойові завдання на передньому краї під Бахмутом. Командир підрозділу розвідників «Єврей» задоволений озброєнням.

«Гранатомети реально класні, легкі, їх зручно переносити. До них є боєприпаси, на відміну від радянських підствольників. На завдання я взяв 18 зручно запакованих боєприпасів. «Форт-600А» за спину закинув і продовжуєш рух. Ти бойова одиниця, така ж, як інші. Та, разом з тим, можеш наносити ще сильніше ураження», - запевнив командир підрозділу.

3203

4394