389936 листопада в межах благодійної ініціативи «Пташки Перемоги» на потреби військовослужбовців передали чергову партію дронів. Йдеться про 146 бойових дронів, з них 10 DJI Mavic та 136 FPV-дронів. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА. 

«Ці дрони-камікадзе обладнані спеціальними передавачами, здатні літати в умовах, коли сигнал глушиться ворожим радіоелектронним сигналом. Завдяки дистанційному керуванню, оператор БПЛА бачить ворожу ціль. Це може бути склад з боєприпасами, техніка окупантів чи позиції особового складу. Таким чином ця техніка служить «очима» наших військових вдень та вночі. Закликаю соціально відповідальний бізнес якомога активніше долучатись до проєкту», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.  

48392

Ці дрони отримають 24 ОМБр імені короля Данила, 87 окремий аеромобільний батальйон 80 ОДШБ, 3-тя та 77-ма штурмові бригади, сили ГУР. Закупляють дрони завдяки благодійним аукціонів та внескам партнерів проєкту «Пташки Перемоги». 

«За результатами 14 аукціону нам вдалось виручити 1,3 мільйона гривень. Наша ініціатива розпочалася ще на початку весни цього року і за пів року нам вдалося відправити понад півтори тисячі дронів. В основному ці «пташки» йдуть на потреби бригад зі Львівщини. Але ми передаємо їх також усім бригадам, які звертаються до нас з офіційними запитами, зокрема штурмові батальйони, ТРО, сили ССО, ГУР та інші. Кожен внесок є важливим, адже ми демонструємо обʼєднання і це дає результат», – розповів голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин. 

32932

«На практиці дрони дуже дієва зброя, яка допомагає знешкоджувати живу силу противника та його техніку. Самі військові, які ним керують, перебувають далеко від позицій ворога, але все одно можуть нанести значної шкоди окупантам, а це врятовані життя наших бійців. На «нулі» дуже складно і така зброя вкрай важлива», – поділився військовослужбовець 24 ОМБр імені короля Данила Андрій. 

56782