32344Під час аналізу судової практики в Єдиному державному реєстрі судових рішень було знайдено  постанову Галицького районного суду м. Львова, з якої вбачається, що посадові особи Львівської митниці склали протокол про порушення митних правил відносно Голови Верховного Суду Республіки Польща.

Про це повідомляє "Бомок".

 “Судом встановлено, що особа здійснила перетин польсько-українського та українського-польського кордону (на пункті пропуску «Смільниця»- «Кросценко») на транспортному засобі марки Volkswagen Sharan в один день, а саме з території Польщі на територію України і через 40 хвилин після цього з України на територію Республіки Польща під час виконання службових обов`язків як голова Верховного Суду Республіки Польща. Про такі перетини кордону проставлено печатки у дипломатичному закордонному паспорті“, – йдеться у матеріалах справи.

“Згідно ст.458 МК України, порушення митних правил є адміністративним правопорушенням, яке являє собою протиправні, винні (умисні або з необережності) дії чи бездіяльність, що посягають на встановлений цим Кодексом та іншими актами законодавства України порядок переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України і, за які цим Кодексом передбачена адміністративна відповідальність”, – зазначили у постанові.