6778899Як повідомила Поліція Львівської області, затримали учасників кримінальної схеми, які допомагали ухилянтам втікати за кордон за допомогою системи «Шлях».

Серед фігурантів – викладач навчального закладу, двоє військовослужбовців та місцева мешканка. За певну винагороду допомагали чоловікам призовного віку потрапити до інформаційної системи та безперешкодно перетнути кордон. Учасників «схеми» суд відправив під варту.

Учасників групи, які допомагали з «квитками» до Європи, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

За 4500 доларів США вони гарантували потрапляння відомостей про «клієнта» до інформаційної бази. Такі маніпуляції дозволяли безперешкодно перетинати кордон.

Як стало відомо  “Агенції неофіційних новини”, одним з фігурантів кримінальної схеми є діючий помічник депутата облради Олександра Ганущина, Андрій Тупіс. Він та його спільники за певну винагороду чоловікам призовного віку допомагали потрапити до системи «Шлях» та безперешкодно перетнути кордон.

«За 4500 доларів США схематозники гарантували потрапляння відомостей про «клієнта» до інформаційної бази «Шлях». Позитивне рішення про включення в «Шлях» злочинці мали отримати в Житомирській області.

878789

778898

Мало того, Андрій Тупіс є чинним військовослужбовцем однієї із львівських бригад ТрО. Пан Тупіс як і його бос Олександр Ганущин воює в тиловому Львові, і вочевидь має вдосталь часу на такий собі «бізнес», – йдеться у інформації АНН.

23 листопада чотирьом фігурантам повідомили підозру за ч.3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Всім підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.