934993У Львові розгортається скандальна історія, пов’язана з намаганнями певних осіб усунути священника Юстина Бойко від служіння.

«Певна відома група людей у Львові вже давно обговорює питання ціни і способу, щоби мене забрати зі Львова, бажано поза межі України. Я в це не хотів сильно вірити, але люди, які до мене приходили і мені про це говорили, мали не присягалися, що чули таку розмову в певних кабінетах», – написав на своїй Facebook-стоірнці о. Юстин Бойко.

Колега о. Юстина, чиє ім’я завбачливо не називають, поділився інформацією, що в кінці жовтня його намагалися підкупити. Пропонували йому грошову винагороду за сприяння в усуненні отця Юстина від служіння у Львові.

«Приїздили таємні гінці, закликали до машини під приводом освятити її і пропонували йому 250 тисяч доларів першим траншем, а коли все вдасться – ще раз таку суму за те, щоби мене забрали зі Львова.

Якщо зацікавлена сторона запропонує за мене 3 мільйони доларів, які я відразу переведу на потреби ЗСУ, обіцяю публічно, що сам попрошуся, щоби мене перевели зі Львова на східні терени (особисто хочу до Харківського Екзархату УГКЦ) або до Казахстану до мого друга з семінарійних часів отця Василя Говери», – йдеться в дописі.

Також священнослужитель наводить дискусії у соцмережах. Один з дописів опублікувала колишня начальниця управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш.

“По суті, колишня очільниця культури «здала базу» про те, що в певних близьких їй колах, що радяться з нею, обговорюється питання способів усунення мене зі Львова.

Ще так недавно все це здавалося мені плітками і домислами, а тепер це вже факт“, – йдеться у повідомленні.

839238492