489384043«Дива трапляються з тими, хто у них вірить!!! А ще з тими, хто оточує себе прекрасно неймовірними людьми-чарівниками, які вміють творити неймовірні речі! Сьогодні вийшла моя 5-та книга шрифтом Брайля!!! – так авторка повідомила на своїй сторінці у соцмережах про вихід нової збірки казок».

У доробку Лесі Кічури вже є 4 авторські книги видані шрифтом Брайля. Це зокрема збірки: «Добрі мамині казки», «Магія Різдва», «Музей іграшок», «Мандри». Всі ці книги вийшли завдяки співпраці з Ресурсним центром НУ «Львівська Політехніка» ще впродовж 2018 року.

Наприкінці грудня 2023 р. авторка розповіла про свою мрію видати крайню різдвяну збірку казок. Завдяки згуртованості команди центру, де директором є невтомна Оксана Потимко, за роботу взялися за першої слушної нагоди, тож уже за місяць наклад книги вийшов друком. Це святковий книговидавничий проєкт відбувся за фінансової підтримки компанії Cargill.

Адаптовані ілюстрації до збірки готувала відома українська художниця Олена Завітало, яка вже тривалий час мешкає з родиною в Іспанії, й ілюструє книги для замовників з усього світу.

Сама ж казкарка начитала тексти усіх казок. Тож присутній у книзі QR-код дає змогу читачам також слухати історії в аудіоформаті.

Уже найближчими тижнями наклад святкової збірки казок Лесі Кічури розлетиться Україною. Примірники безкоштовно отримають: спеціальні школи для дітей з вадами зору (Харків, Кам’янець-Подільський, Одеса, Київ, Львів, Світловодськ, Клевань, Мукачево, Самгородок, Черкаси…), адресно незрячі дітки з усіх регіонів України (Хмельницький, Луцьк, Краматорськ, Кропивницький та ін.), дві онлайн-бібліотеки, які обслуговують незрячих.

Сама ж авторка дуже радіє, що вдалося видати різдвяну книгу ще взимку і обіцяє попереду багато цікавих звісток, які презентуватиме в рамках свого соціально-книжкового проєкту «Добрі мамині казки».

849304334

9409434903

840354454

490404304

Світлини – Ресурсний центр НУ «Львівська Політехніка»