899898999Упродовж січня в системі АСООП на території області зробили понад 10 тисяч транзакцій. До прикладу, для в грудні 2023 року таких операцій було лише 2 тисячі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Завдяки системній роботі збоку ЛОВА, показник роботи  валідаторів забезпечили в аналогічній кількості транспортних засобів, які перебувають щоденно на лінії за даними GPS-навігації, а саме 650 автобусів», – повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Повторні перевірки роботи АСООП засвідчили, що якість роботи АСООП покращується. З перевірених 252 автобусів у 75 % зауважень немає до жодної із сторін. Також знизився рівень зауважень в роботі АСООП і до перевізників.

«Закликаємо жителів Львівщини активно користуватись впровадженою системою Е-квитка, оскільки надалі це спонукатиме транспортну галузь до детінізації ринку та прозорого формування  тарифу на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування», – зазначив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Департамент дорожнього господарства закликає жителів області, у разі виявлення фактів неналежної роботи системи АСООП (фото або відео докази) звернутися до департаменту для прийняття управлінських рішень та унеможливлення в подальшому таких порушень. Зареєструвати звернення можна за коротким номером «Гарячої лінії області» – 112, або номером «Урядової гарячої лінії» -1545.

У всіх приміських та міжміських автобусних маршрутах області з 28 грудня 2023 року до 29 лютого 2024 року можна отримати 50% знижки на безконтактну оплату проїзду карткою Visa. Детальніше за посиланням.