84904343Коридор – це перше приміщення на шляху гостя або мешканців квартири. Його оздоблення одразу показує рівень життя та естетичний смак господаря. Тому дизайн коридору повинен мати певний стиль і не дуже вирізнятися серед загального стилю всієї квартири.

Треба заздалегідь подбати про зручність цього приміщення, адже саме в ньому знімають верхній одяг і взуття люди, які прийшли з вулиці. Отже, важливо не тільки оздобити коридор, а ще й придбати зручні меблі для зберігання різних речей.

Якщо у квартирі немає вбудованих шаф, то коридор – це саме те місце, де треба їх облаштувати. Дуже добре, якщо є можливість зробити антресолі. Адже там можна зберігати позасезонне взуття та багато різних дрібниць, що будуть зайвими у відкритому просторі холу.

Далі розглянемо, що треба знати, щоб створити сучасний дизайн коридору.

Стилі оздоблення коридорів - на що варто звернути увагу

У будівельних магазинах зараз є безліч оздоблювальних матеріалів та елементів декору. Тому можна дати зелену вулицю навіть фантастичним ідеям з облаштування передпокою. Звісно, в межах бюджету. Спершу треба розрахувати кошторис і придбати матеріали, згідно з розробленим дизайнерським проєктом.

Вибираючи матеріали, треба враховувати, що освітлення в коридорі здебільшого буває штучним. Тому важливо підібрати яскраві стельові світильники та кілька настінних бра. Додаткове освітлення має вигідно підкреслювати внутрішнє оздоблення.

Сучасний ремонт коридору починається з підготовки стелі та стін. Іноді ці поверхні потребують ретельного шпаклювання або навіть штукатурки. Після повного їх вирівнювання та шліфування розпочинають ремонт або заміну підлоги. Для оздоблення стін використовують як натуральні, так і штучні матеріали. Усе залежить від вибраного дизайну.

У приміщеннях з інтер'єром у мінімалістичному стилі розміщують невелику кількість меблів та оздоблення без зайвих кольорів та елементів. Використовують різні відтінки сірого з вкрапленнями холодних кольорів. У коридорі це може бути доречним, бо в цьому приміщенні накопичується найбільше бруду з вулиці.

Дизайн коридору у стилі лофт іноді називають індустріальним або промисловим. Він вирізняється поєднанням яскравих і холодних кольорів, використовують елементи необробленої цегли та бетону, що породжує відчуття незавершеності, але елементи з металу чудово все доповнюють. Це можуть бути підвісні світильники на довгих ніжках або ручки на дверях. Головне – створити гармонічне поєднання необроблених поверхонь із сучасними елементами декору.

Екостилю найбільше притаманне використання природних матеріалів – ротангу, необробленої деревини, натуральних тканин тощо. Він характеризується великою кількістю елементів зеленого кольору – вазони з пишними рослинами, стіни, оздоблені фітокартинами, та все інше, що асоціюється з природністю та спокоєм.

Оздоблення в стилі арт-деко – це вишукані меблі на тлі контрастного або золотаво-коричневого оздоблення стін. Це плавні лінії переходів до стелі та підлоги без гострих кутів і зайвих елементів. Якщо коридор доволі широкий, у ньому буде доцільно поставити крісла, оббиті оксамитом червоного або синього кольору.

Інтер'єр коридору в стилі хай-тек – це приміщення з невеликою кількістю простих меблів геометричної форми, для нього використані новітні технології та сучасне обладнання. Будуть доречні автоматичні висувні світильники або сучасна звукова апаратура. При цьому зовнішній вигляд приміщення – найпростіший, без зайвих елементів декору. В цьому інтер'єрі багато скла та металу.

Стиль модерн вирізняється відсутністю строгих геометричних ліній. Кожна деталь інтер'єру плавно переходить в іншу. Використано багато рослинних елементів. Це може бути оздоблення стін у сіро-зелених відтінках і цілковита відсутність симетрії. У цьому дизайні буде доречна шафа-купе з рослинним орнаментом на скляних або дзеркальних дверях.

Який стиль вибрати, залежить від розміру помешкання, фінансових можливостей і смакових уподобань господарів. Дизайн коридору в квартирі невеликого розміру має свої особливості, про які треба знати.

 834934003

Дизайн маленького коридору

Щоб створити гарний дизайн маленького коридору, необхідно застосувати кмітливість і винахідливість. У такому випадку доречно використати дзеркальну поверхню на стіні або оздобити нею дверцята вбудованої шафи. Це візуально збільшить приміщення та надасть йому особливого шарму.

Не варто розміщувати в такому передпокої громіздкі меблі. Треба придбати кілька складаних стільців, які можна прибирати в шафу. Дизайн інтер'єру коридору бажано влаштувати в стилі мінімалізму або хай-тек. Для цього підійдуть прості полички для взуття та гачки для одягу.

У вільному кутку можна поставити вішалку на ніжці відповідно до вибраного стилю. Вона займає мало простору та не заважає пересуванню коридором. Яскраве освітлення й оздоблення стін у світло-голубих або світло-рожевих тонах візуально розширить приміщення та зробить його ошатним.

Якщо стеля низька, не варто покривати її матеріалами темних або червоних відтінків. Краще замовити натяжні або дзеркальні поверхні, які відбиватимуть світло та даватимуть відчуття додаткового простору.

Підлогу в такому холі слід зробити з міцного матеріалу – керамічної плитки або ламінату. Іноді доречно покласти на підлогу шліфований мармур або граніт світлих відтінків. Ще більше цікавих ідей оздоблення можна знайти для великогабаритних приміщень.

 329166456

Як оздобити довгий коридор

Велика площа коридору дає можливість використати найкращі ідеї та стилі. Та є кілька порад, які допоможуть створити дизайн, що стане втіленням індивідуальності господарів і зробить вашу оселю неповторною:

  • Використовуйте світлі кольори. Світлі відтінки зроблять коридор візуально більш просторим і легким, допоможуть збільшити простір.
  • Доповніть дизайн довгого коридору дзеркалами. Це створить відчуття додаткового простору та світла. Крім того, вони можуть бути корисними для перевірки зовнішнього вигляду перед виходом із дому.
  • На вільній стіні розмістіть картини або фотографії. Використання великих фоторамок або мистецтва настінної графіки може виявитися чудовим способом розбити довгий коридор на візуальні частини та зробити його більш привабливим.
  • Зверніть увагу на освітлення. Використовуйте новітні технології – діодну стрічку або маленькі локальні освітлювачі. Постарайтеся зробити так, щоб жоден сантиметр площі коридору не залишався в тіні.
  • Наявність килимових доріжок допоможе зменшити враження довгої пустої площі та створити затишок.
  • Габаритні меблі не підійдуть для вузького коридору. Тому треба використовувати відкриті полички або неширокі комоди та розміщувати їх з одного боку.
  • Якщо стеля невисока, оздоблюйте стіни вертикальними лініями за допомогою шпалер або декоративної штукатурки.
  • Вибирайте найкращий дизайн стін у коридорі, що відповідає вашому смаку та фінансовим можливостям.

Створюйте неповторну атмосферу гостинності й турботи про зручність для гостя. Нехай кожна людина, яка переступила поріг вашої оселі, буде в захваті від її краси та затишку.