389302Начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким було затверджено Концепцію підтримки Захисників України від 24 жовтня 2022 року, яка має на меті – створення умов для відновлення та повернення до мирного життя військовослужбовців та членів їх сімей.

Згідно з цією концепцією у 2023 році було напрацьовано цілий ряд проєктів, спрямованих на поліпшення умов життя ветеранів у цивільному житті, а також забезпечення їхнього професійного розвитку та інтеграції в суспільство. Станом на сьогодні, у 2024 році, заплановано фінансування з обласного бюджету на реалізацію наступних чотирьох Програм в розмірі 68,8 мільйонів гривень. Про це розповідає керівник апарату Тарас Грень.

«По-перше, це соціальна підтримка, а саме адресна допомога на реабілітацію, матеріальна підтримка, грошова допомога на встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих Захисників і Захисниць. Також є окремі програми, які адмініструє Департамент економічної політики, до прикладу компенсації відсоткової ставки за іпотечними кредитами, грантова та ваучерна підтримки бізнесу ветеранів та членів їхніх сімей. Додатково є комплексна програма підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області», – зазначає керівник апарату Тарас Грень.

Окрім затверджених програм готуються короткотермінові курси для здобуття часткової робітничої кваліфікації для ветеранів війни, організовується активне дозвілля для Захисників та Захисниць України. Ще однією складовою роботи Львівської ОВА є проведення навчань для державних службовців, працівників РВА, а також працівників ОМС Львівщини, які безпосередньо працюють чи комунікують з ветеранами. Зазначимо, що Львівська обласна військова адміністріція регулярно проводить відеозйомки з ветеранами, які успішно реінтегрувалися у суспільство після повернення з війни та займаються власною справою чи здобувають освіту, адже такі відеоролики показують різноманітні можливості, які можуть отримати Захисники та Захисниці у цивільному житті.

Більше інформації про можливості, які Львівська ОВА напрацювала для ветеранів, знайдете на офіційному сайті Львівської ОДА – у вкладці «Захиснику та Захисниці».

9030