7843997 березня доктора медичних наук Ореста Чемериса висунули кандидатом на посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Про це повідомив у своєму щотижневому огляді журналіст Олег Радик.

Висунення кандидатури Чемериса підтримали усі 282 делегати трудового колективу, які були присутні на зібранні.

“Це така процедура запущена згідно до Болонської системи освіти, прийнятої у нас.

І тут про цікаве. Є бачення МОЗу, що з поза десятки медуніверситетів вони збережуться лише у містах мільйонниках. Решту вузів буде мати статус факультетів при університетах. Умовою функціонування окремого закладу є створення університетської клініки”, – зазначив Радик.

Журналіст додав, що міністр Ляшко вже звернувся до Львівськоі облради щодо передачі обласної клінічної лікарні, де керує депутат від партії ЄС Михайло Гичка, до ЛНМУ.

“Раніше туди під егіду перейшла вже залізнична лікарня.

Чи стануть гальмом цих загальноукраїнських процесів чиїсь містечкові особисті амбіції? Навряд. Губернатор за освітою медик. Прискіпливо ставиться до цієї галузі. І до Альма матер.

І тут партійність ніяк не вплине. Олег Дуда, представник тих ж бпп, нарешті очолив і скоро утвердиться на посаді керівника онкологічного центру, на якій його ніяк не бачили однопартійці Гримак і Синютка. Затуляло щось”, – підсумував журналіст.