738Львівська обласна військова адміністрація розпочала спорудження фортифікаційних споруд на території Сумської області.

Згідно з постановою КМУ від 29 грудня 2023 року № 1415 «Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні», львівські будівельники та інженери активно споруджують взводні опорні пункти та невибухові загородження. Над посиленням захисту північного кордону України працюють майже півсотні осіб, задіяні 8 одиниць відповідної техніки.

«З ініціативи президента України, вздовж кордону та оборонної лінії триває спорудження трьох смуг фортифікацій, загальною довжиною понад 2000 км. Львівщина відповідальна за частину зведення захисних споруд на території Сумщини, і Львівська ОВА вже активно включилася у цей важливий процес. Дякую інженерам та всім працівникам, які, незважаючи на постійну загрозу, сумлінно і старанно підійшли до виконання поставлених завдань. Ворог сильний та підступний, тож перемогти його зможемо лише всі разом, обʼєднавши наші зусилля», - повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.

Крім спорудження лінії фортифікацій, спеціальні підрозділи з нашого регіону залучені до розмінування територій, які постраждали від російської окупації.

0006

0474

4992

92213