843043У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.

Цю новину авторка повідомила на своїй сторінці: "Нарешті я тримаю її у руках! Свою чергову мрію! Моя 6-та збірка казок, видана шрифтом Брайля цього разу вийшла у Харкові і з перших днів після виходу відразу полетіла до Бремена, де на неї дуже чекають особливі читачі. У цьому німецькому місті є невеличкий Ресурсний центр, куди приходять діти з України. Тож працівники громадської організації створили бібліотеку українських книг, яку намагаються за змоги поповнювати новинками.

Цього разу видавцем став незламний Харків! І книга вийшла у новому для мене форматі – вона створена за принципами універсального дизайну – одна сторінка брайлівського тексту чергується із текстом великим кеглем, приміром 24, задля читання слабозорими людьми. Тож маю радість зараз уже тримати в руках книгу першу із майбутніх трьох (збірка «Дух Різдва» вийде у трьох книгах).

Увесь друк накладу моєї книги вдалося здійснити завдяки фінансуванню Міжнародної благодійної платформи «Global Given» «Bader Philanthropies». Це так круто, що в команді є люди, які уміть настільки активно та плідно працювати з європейськими грандами у видавничій сфері!"

Нагадаємо, що буквально нещодавно письменниця стала учасницею встановлення Національного Рекорду України на Тернопільщині. У переддень народження Тараса Шевченка Світлана Дячок, директорка ліцею №1 зібрала у своєму навчальному закладі в м. Хоростків 22 письменники з України, які одночасно провели 22 уроки української літератури у 22 різних класах.

А ще кілька днів перед тим казкарка публікувала у соцмережах світлини своїх казок аж у Антарктиді. Тоді у своєму дописі авторка зізналася, що мріяла про таку мандрівку своїх книг понад 5 років. Раділа, що знайшлися люди, які допомогли здійснити її чергову казкову мрію.

З нагоди Всесвітнього дня казки побажаємо письменниці нових казкових сюжетів, багато виданих книг та неймовірне коло шанувальників у всьому світі!

8990

2934