8349Українська диригентка, яка народилась у Львівській області в місті Броди, планує виконати оперу Петра Чайковського “Євгеній Онєгін” у 2025 році у Німеччині.

Як повідомляє Саксонська державна опера Дрездена, у липні 2025 року диригентка виконає оперу Петра Чайковського  російською мовою.

Вже цьогоріч у квітні можна придбати квитки на подію.

975

Оксана Линів – диригентка й директорка Муніципального театру в Болоньї в Італії. Відома музикантка зі Львівщини продовжує співпрацювати з росіянами. До слова, у 2022 році вона диригувала вагнерівського “Летючого голландця” у постановці російського режисера Дмітрія Чернякова.

Українська диригентка неодноразово на власній сторінці в соціальній мережі замовчувала факт своєї  співпраці з російськими виконавцями, і переводила усю увагу лише на дискусію про доцільність використання російської класичної музики, зазначаючи, що «заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії» її не переконують. Окрім того, Линів стверджувала, що навмисне залишила у своїх програмах твори тих російських композиторів, чия творчість пов’язана з Україною.

Нагадаємо, раніше диригентка, засновниця та артдиректорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів оголосила, що готова співпрацювати з росіянами. Для цього артистам країни-загарбниці достатньо лише написати заяву про засудження війни.