860543Кафедру реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького перенесли, тепер вона розташована у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

Після ремонту приміщень у госпіталі проходять заняття лікарів-інтернів, які обрали спеціальність «Фізична та реабілітаційна медицина» чи лікарів, які вирішили пройти вторинну спеціалізацію цього ж профілю, а також навчання студентів з медичної реабілітації, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

В госпіталі кафедра, якою віднедавна керує доцентка Оксана Макар, вже багато років мала свою клінічну базу. Проте умови сьогодення потребують більшого числа фахівців у сфері реабілітації, підготовки їх із залученням у практичний процес, з використанням новітніх технологій.

Як зауважив Генеральний директор госпіталю Максим Прикупенко, для медичної установи це честь – мати у себе клінічні кафедри медуніверситету, адже спільна команда фахівців – науковців та практиків завжди краще собі порадить, як надати найякіснішу допомогу пацієнтам. Наука поєднана з практикою – це завжди шлях до прогресу.

Медичний директор Superhumans Center Андрій Віленський зазначив, що для проходження практичних занять студентів, інтернів та курсантів можна використовувати відділення ще одного партнера Університету – Всеукраїнського реабілітаційного центру Superhumans Center.

«Ми розуміємо, що зараз в Україні велика потреба на реабілітаційні послуги, різні види протезувань, у пластичних і реконструктивних операціях. Тому у підготовці професійних кадрів зацікавлені усі. Наша співпраця з ЛНМУ імені Данила Галицького дуже тісна та плідна й приносить взаємовигідні результати і маємо надію, що в подальшому лише розширюватиметься», – відзначив Андрій Віленський.

Зараз у Винниках створюють повноцінний реабілітаційний хаб, де обстежують, лікують, протезують поранених бійців та цивільних, проводять реконструктивні операції за участю міжнародних фахівців.

«Дуже добре, що наш Університет активно в нього інтегрується, долучається до процесів реабілітації на світовому рівні. Поява тут кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО не лише виконання домовленостей, яких досягнули під час візиту в госпіталь міністра охорони здоров`я України Віктора Ляшка у жовтні минулого року, а й ще один крок до реалізації одного із наших проєктів – створення Національного реабілітаційного центру ЛНМУ ім. Данила Галицького», – підсумував в.о. ректора Університету, доктор медичних наук Орест Чемерис.

6899009

89890

6789