Директор департаменту з питань поводження з ТПВ Львівської міської ради Іван Рудницький перебуває у Стрию. Він домовляється із місцевими мешканцями, щоб вони пропустили вантажівки з львівськими відходами.

Про це сьогодні, 23 червня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент ІА ZIK.

Він повідомив, що вчора була спроба вивезти у Стрий 70 тонн сміття, але вивезли лише 20 тонн через блокування вантажівок. Керівник сміттєвого департаменту Іван Рудницький зараз веде перемовини з людьми.

«У принципі вони не мають зауважень до львівського сміття, а до керівництва комунальних підприємств свого міста», – зазначив Садовий.

Він повідомив, станом на сьогодні у Львові більш-менш стабільну можливість вивозити відходи має компанія «Грін-ера». У перспективі вона возитиме сміття у Миколаїв. «Львівспецкомунтранс» частково вивозить відходи у Буськ, «Санком» – у Нововяворівськ, а «САТ» фактично стоїть. Складана ситуація із AVE, бо у них 33% ринку, а можливості вивозити нема.

Садовий додав, що Червоноград приймає щодня зі Львова 10 тонн сміття. Також ресурси приймати львівські відходи має Стрий, Дрогобич, Буськ, Миколаїв, Новояворівськ.

«Цей об’єм, який продукує Львів у сьогоднішніх умовах утилізувати на полігонах області неможливо, тим більше враховуючи перенакопичення», – заявив він.