1339403857gaz schetВже вдруге цього місяця практично жоден представник фракції «Самопоміч» у Львівській міській раді не підтримав депутатське звернення від УКРОПу, спрямоване проти монополізації газового ринку у Львові та проти встановлення загальнобудинкових газових лічильників, всупереч волі пересічних львів’ян.

«Уявіть, - прокоментував Ігор Телішевський, - з понад півсотні депутатів, які були зареєстровані 29 червня в сесійній залі «ЗА» це рішення, яке захищає інтереси звичайних мешканців, проголосувало лише 24 особи. Присутні депутати від найбільшої фракції міського голови – «Самопомочі» раптово стали «відсутніми», оскільки просто вийняли картки для голосування (див скан. голосування).Ми вже вдруге звертаємось до депутатського корпусу міської ради з вимогою скасувати затверджені департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради списки будинків на встановлення загальнобудинкових лічильників газу».

За словами Ігоря Телішевського ще з 2011 року у тариф було закладено вартість встановлення індивідуального лічильника газу, таким чином, кожен мешканець Львова, сплачуючи за використання газу, оплачує та має право на встановлення індивідуального приладу обліку блакитного палива у своєму помешканні. «Монополісти ПАТ "Львівгазу" намагаються, всупереч волі мешканців, встановати загальнобудинкові лічильники, що приведе до зубожіння підприємств, які утримують житло – ЛКП, ОСББ, ЖБК та звичайних львів’ян.Чомусь своїх виборців ігнорує партія Садового. Можливо, вони сприяють газовим монополістам?, – коментує голова фракції УКРОПу в Львівській міській раді Ігор Телішевський.

Ігор Телішевський нагадав: «Минулого пленарного засідання Львівської міської ради, 8 червня, УКРОП також просив депутатів підтримати звернення, щоб зупинити свавілля ПАТ «Львівгазу» та «Львівгаззбуту», щодо скасування затверджених департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради списків будинків на встановлення загальнобудинкових лічильників газу, тоді – це звернення також не знайшло підтримки у сесійній залі».