Пліснеська археологічна експедиція Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» під керівництвом заступника директора А. Филипчука, за участі завідуючого науково-дослідним відділом Б. Завітія завершила І етап розвідкових досліджень у Золочівському р-ні Львівської області, повідомляє Львівська газета.

Дослідження здійснювалися за сприяння Громадської організації “Підгірці-Шолом”. Основне завдання робіт полягало у виявленні пам’яток слов’янської та давньоруської доби, що знаходилися в далеких околицях Пліснеського археологічного комплексу.

Роботами охоплено ділянку в районі р. Західний Буг поблизу впадіння в нього р. Бужок (околиці сс. Ушня та Папірня). В результаті проведених обстежень вдалося виявити 8 різночасових пам’яток: Ушня ІХ–ХV та Папірня І на яких виявлено матеріали ранньозалізного віку, римського періоду, слов’янської, давньоруської доби та пізнього середньовіччя/ нового часу.
Подальші розвідкові роботи, проведені на нововідкритих пам’ятках, дозволять висловити більш ґрунтовні судження про етнокультурну інтепретацію отриманих матеріалів.