Батьки трирічного хлопчика просять усіх небайдужих відгукнутись на їхню біду. У маленького Ореста Бобко гостра форма лімфобластного лейкозу. Єдиний шанс врятувати дитину – встигнути зробити пересадку кісткового мозку.

Хлопчик найбільше мріє вийти на двір та грати у футбол. Однак попереду цілий місяць хіміотерапії. Адже у дитини вже вдруге стався рецидив. Батьки дізнались про діагноз, коли сину було лише сім місяців. З того часу у сім’ї не знають, що таке спокій.

Мама Ореста, Орися Бобко, розповідає: « Він хоче бавитись. Але так як хвороба повернулась, то чим день, тим гірше. Він спати хоче, він в’ялий, його болить голова, жаліється на болі голови».

Лікарі кажуть: хвороба серйозна. Гострий лімфобластний лейкоз – це найпоширеніший вид лейкемії. Хвороба розвивається дуже стрімко. Олег Скавиш, відомий стронгмент та педіатр, додав: «Сумнівів в діагнозі немає жодних, він підтверджений і встановлений. На жаль, єдиний варіант врятувати життя хлопчику, це, власне, пересадка кісткового мозку».

Благодійники вже почали допомагати сім’ї Бобко збирати гроші на операцію. Хочуть робити її у Польщі, вже подали документи до клініки на затвердження. В Україні пересадок кісткового мозку не роблять. Однак, аби зібрати всю суму, вони мають максимум сорок днів.

«Хіміотерапія буде тривати трохи менше місяця, потім будемо чекати на ремісію, сказали лікарі, що то дуже короткотривала ремісія, і в той час треба встигнути зробити йому трансплантацію», – пояснив благодійник Юрій Федечко.

Ціна життя – 120 тисяч євро. Тож аби швидше зібрати гроші, у соцмережі розпочали благодійний марафон «100 гривень заради життя».

Батьки просять усіх небайдужих їм допомогти врятувати життя сина.

Номер картки Приватбанку 5168757323905838 - батько Андрій Бобко

Джерело: Zaxid.net

Відео: НТА