Залізничний суд Львова засудив дії підприємця, який здійснював капітальний ремонт оранжереї у Стрийському парку та привласнив 81,6 тис. грн бюджетних коштів. За це фізична особа підприємець сплатить 1,7 тис. грн штрафу, повідомляє Zaxid.Net.

Як йдеться вироку суду за 10 липня 2017 року, ФОП завищив обсяги виконаних робіт і у такий спосіб заволодів бюджетними коштами. Йдеться про ФОП Луця Василя Григоровича. Упродовж грудня 2015 року – серпня 2016 року він склав акт виконаних робіт, які подав на погодження у ЛКП «Зелений Львів», яке виступало замовником ремонту. У вироку зазначено, що підприємець отримав усі кошти на свій банківський рахунок. Усі роботи виконував вказаний підприємець власноруч разом із своєю дружиною та сином. Загальна вартість виконаних робіт становила 1,1 млн грн.

У результаті проведення ревізії ДФІ у Львівській області встановлено, що контрольні заміри відрізняються від наведених у актах виконаних робіт, відтак Василь Луць завищив обсяг виконаних робіт на суму 78,7 тис. грн, а також безпідставно включив виконання робіт з навантаження сміття і ґрунту та їх перевезення, до яких залучено транспортні засоби, на суму 2,8 тис. грн.

Підприємець заключив угоду з прокурором про визнання винуватості. Відтак підприємцю присудили 1,7 тис. грн. штрафу ч.2 ст.358 КК України. У вироку не вказано, що підприємець має повернути понад 81 тис. грн.

Зазначимо, що Василь Луць часто виграє тендери Львівської міської ради. Серед них, зокрема, облаштування комфортних зупинок на вул. Дорошенка, 9, (вартість робіт понад 500 тис. грн), реконступкція площі Кропивницького (1,3 млн грн), послуги з обслуговування фонтанів на територіх Галицького району (400 тис. грн).