Будівництво на Новому Львові розпочалося декілька днів тому. Люди одразу почали бити на сполох. Мешканці аж ніяк не виступають проти садка, але вони боряться за свою законну прибудинкову територію. Забудовники ж запевняють: виконують розпорядження міськради. Мовляв, у їхніх діях все прозоро. Переконують: мешканці бачили план, коли купували квартири. Про новий скандал із забудовою Львова розповіла ПравдаТУТ.

«План, який бачили львів’яни при купівлі квартири у цьому житловому комплексі, й справді передбачав дошкільний навчальний заклад. Однак, де саме він буде розташований, – забудовники змовчали. Візуалізацію показували мешканцям перед продажем квартир. А тепер їм підсовують план, відповідно до якого, будівля дитячого садка, що під номером 11, і прилегла до неї територія, займатимуть площу всього двору. На дитмайданчик тепер відвелили всього кілька квадратних метрів. Та й те поблизу газової колонки з написом «небезпечно», - йдеться у сюжеті.

Розміри будівлі дитсадка перевищують усі допустимі санітарні норми, оскільки не вистачатиме не лише території для прогулянок, а й місця для проїзду автівок місцевих мешканців. В інспекції державного архітектурно-будівельного контролю запевняють: об’єкт ще не інспектували і жодних документів з підтвердженнями поки не бачили. А також наголошують: що і де будувати – вирішує винятково забудовник.

Мешканці звертаються за допомогою в усі можливі інстанції. Однак, це лише дозволяє забудовнику виграти необхідний час, аби залити фундамент дитсадка і звести стіни. А після цього щось змінити буде уже доволі важко.