005Вчора, 19 липня, під час засідання Уряду Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак представив проект постанови Кабінету Міністрів України про реорганізацію військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів. Про це інформує "Урядовий портал". 

Проект постанови розроблений з метою оптимізації мережі військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та необхідний для збільшення обсягів підготовки офіцерів для Збройних Сил України. Зокрема, цим проектом передбачається реорганізація факультету військової підготовки Національно технічного університету «Харківський політехнічний інститут» шляхом перетворення його в «Інститут танкових військ» зазначеного університету.

«Ця постанова Уряду жодним чином не впливає на рівень, статус, набір та фінансування Національної академії сухопутних військ», – зазначив генерал армії України Степан Полторак.

Окрім цього, очільник вітчизняного оборонного відомства повідомив, що у Міністерстві оборони сьогодні розглядається питання щодо відкриття ліцею в Червонограді. Також в рамках реорганізації - подальша доля факультету Кам’янець-Подільського національного університету та можливість його передачі до складу Національної академії сухопутних військ.

«Таке рішення дасть можливість якісно готувати танкістів та офіцерів для Збройних Сил України», – повідомив Міністр оборони.