У Святошинському райсуді столиці заслухали ще двох потерпілих під час подій 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Там продовжили розгляд справи екс-командира львівського "Беркуту" Ростислава Пацеляка, передає "5 канал".

Зокрема, на засіданні допитали як потерпілого Юрія Панченка, який 18 лютого 2014 року зазнав контузії вуха через вибух світлошумової гранати та кілька поранень гумовими кулями. Також свідчив у суді Сергій Науменко. Того дня він втратив око від влучання алюмінієвої кулі.

Ось про що кажуть у Генпрокуратурі про події 18 лютого 2014 року.

"Пройшло вже близько чотирьох років, і чи було з 12:00 до 14:00, чи з 11:00 до 12:00 - вони можуть плутатися. Буде доведено, що саме львівський "Беркут" перебував у цій частині, в цьому місці. І в тому плані, що саме Пацеляк як командир львівського "Беркуту" командував даним підрозділом немає сумнівів", - наголошує прокурор Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Олександр Ковальчук.

"Ті події, які зазначаються в обвинувальному акті й ті потерпілі, яких ми вже вислухали сьогодні у Святошинському суді - на жаль, це різні місця, різний час. І одна особа, навіть будучи супергероєм, не може одночасно, не може через малий проміжок часу перебувати в різних частинах міста Києва", - зазначає своєю чергою адвокат Ростислава Пацеляка Наталя Вознюк.

Нині у справі Пацеляка встигли допитати лише 24 потерпілих. Загалом їх – 78 людей.

Зауважимо, що Ростислава Пацеляка звинувачують у придушенні мирних протестів в Урядовому кварталі.