63ea3d8 3На кожні 100 місць у дитячих садочках Львова претендує 174 дитини. Станом на 1 липня до ДНЗ, згідно з електронною чергою, зможуть потрапити сім тисяч дітей. Про це ІА Дивись.info повідомили в управлінні освіти ЛМР у відповіді на  письмовий запит.

Отже, станом на 10 червня в електронній системі реєстрації дітей дошкільного віку кількість заявок дітей (віком 2-3 роки) на зарахування в заклади з 1 вересня 2017 року становила 10700.

Водночас станом на 1 липня зараховані до дитячих садочків 7 тисяч  дітей.

Згідно зі статистикою, в дитячих навчальних закладах  Львова на 100 місць припадає 174 дитини.

В управлінні освіти переконані, що запроваджена електронна система реєстрації дозволяє уникнути різних зловживань, які були раніше.

«Запроваджена у 2017 році електронна реєстрація дітей дошкільного віку до ДНЗ Львова забезпечила чітке і прозоре зарахування дітей до дошкільних навчальних закладів, згідно із датою подання заявки, та унеможливила втручання керівників ДНЗ до формування списку зарахованих дітей (списки формує програма)», – йдеться у відповіді.

Однак нагадаємо, що на одному з останніх пленарних засідань сесії Львівської міської ради депутат Анна Мармуляк повідомила про проблеми, які виникли після перезапуску системи – з черги зникли багато дітей, які були зареєстровані у старій е-черзі.

Після цього міський голова Андрій Садовий дав доручення негайно розібратися  з проблемою.

3 тисячі дітей таки не потраплять до дитячих садочків.

«Виходячи з того, що 2017 року до ДНЗ не потрапили близько 3000 дітей, а 1 ДНЗ на 14 груп (по 25 дітей в групі) охоплює дошкільною освітою 350 дітей, додаткова потреба ДНЗ становить 8 закладів», – повідомили в управлінні освіти ЛМР.

На жаль, в управлінні не могли повідомили, у яку суму обійдеться місту будівництво нових дитячих садочків.

«Вартість будівництва дошкільного навчального закладу визначається з розробленої  та погодженої проектно-кошторисної документації», – відповіли в управлінні.