img7346 339a3e25d2aea650ea2991c96d33c9b6Відтепер маленьких пацієнтів зможуть ще якісніше обстежувати і на ранніх етапах виявляти захворювання. Благодійники подарували міській дитячій клінічній лікарні УЗД-сканер експертного класу, який дасть змогу з високою точністю проводити діагностику, особливо в новонароджених та дітей раннього віку, а також стане одним з вагомих елементів роботи відділення невідкладної допомоги, яке організовують в лікарні. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Як пояснює головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт, на базі лікарні вже впроваджено низку скринінгових обстежень всім новонародженим та дітям 1-го року життя, які перебувають на лікуванні, і це дозволяє виявляти захворювання на ранніх стадіях і своєчасно їх лікувати, а також профілактувати недуги. А подароване обладнання збільшить і обсяг, і якість обстежень, та значно підвищить ефективність надання допомоги дітям.

«Це скринінгове обстеження кульшових суглобів, яке дозволяє виявляти дисплазію на ранніх стадіях захворювання; скринінгова програма діагностики слуху, яка дозволяє діагностувати нейросенсорну приглухуватість та своєчасно починати лікування, а також скринінгове проведення нейросонографії – УЗД-обстеження мозку, яке дозволяє вчасно діагностувати гіпоксично-ішемічні проблеми центральної нервової системи у дітей раннього віку. А подарований УЗД-сканер дозволить широко запровадити скринінг-ехокардіографію та вчасно діагностувати вроджені вади серця. Також ми зможемо поглибити об’єм та продовжити проведення вже існуючих скринінгових обстежень, а саме – проведення нейросонографії з дослідженням інтра- та екстракраніальних судин головного мозку. Плануємо використовувати функції нового сканера також і у пацієнтів із травмами. Завдяки новому апарату в лікарні буде краще розділено обстеження хворих за віком та патологіями», - розповідає головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт і додає, що загалом на новому апараті планується обстежувати до 8-ми тисяч пацієнтів з усіх відділень лікарні.

За словами Дмитра Квіта, УЗД-апарат експертного класу є другим в дитячій клініці. Перший було закуплено за кошти міського бюджету 9 років тому. Новітній УЗД-апарат забезпечить якість та швидкість обстежень та нові можливості обстежень.

Так, УЗД-сканер експертного класу Toshiba у комплекті з 4 датчиками – конвексним та лінійним (діагностика кульшових суглобів та внутрішніх органів), неонатологічним (нейросонографія, внутрішні органи новонароджених) та кардіологічним (обстеження серця) для приймального відділення корпусу патології новонароджених міської дитячої лікарні Фонд ПриватБанку придбав за кошти, які зібрали клієнти банку зі всієї України через банкомати та інтернет-банк Приват24. Вартість апарату – 1,8 млн. грн.

Загалом впродовж року в міській дитячій лікарні медичну допомогу отримують близько 20 тисяч пацієнтів, серед яких значна частина – новонароджені дітки. Варто зазначити, що лікуючі лікарі постійно переймають світовий досвід і нові технології лікування, адже сюди обмінюватися досвідом приїжджають відомі фахівці з провідних країн світу. Також в лікарні функціонує дитяче нейрохірургічне відділення – перше і поки єдине таке відділенні не лише у Львові, а й у всій Західній Україні, в якому надають допомогу дітям з нейрохірургічною патологією.