вавШестимісячній Мирославі потрібна пересадка печінки. Лікарі діагностували у дитини біліарну атрезію – відсутність жовчних шляхів. Необхідну для одужання дитини операцію погодились провести у Бельгії, та її вартість непідйомна для батьків. До 4 вересня необхідно зібрати ще 80 тисяч євро. Тому подружжя просить допомоги у небайдужих.

Появі третій дитині у сім’ї батьки були безмежно раді. Мирослава народилась начебто здоровою. Та через 3 тижні, після виписки із пологового будинку, дівчинка раптово захворіла, пише «Буковина».

ОЛЕКСАНДР ГОРДІЙЧУК, БАТЬКО МИРОСЛАВИ: «Почала жовтіти, почався підніматися білірубін, почав кал білим бути. Почався крововилив мозку, дитина почала прокидувати голову назад  і очі бігали. Поїхали у районний центр, була підозра на менінгіт, відправили у Чернівці. У Чернівцях зробили пункцію, де виявили кров, потім зробили томографію і там підтвердилось – у дитини крововилив у мозок».

Аби врятувати життя дівчинки, батьки оббивали пороги чернівецьких лікарень. Медики поставили діагноз – біліарна атрезія третього типу – відсутність жовчних шляхів. Згодом дитину прооперували у Києві, проте  позитивних результатів не було. Єдиний вихід – трансплантація печінки, на це погодились бельгійські лікарі. Нині Мирослава перебуває з мамою в одній із Львівських клінік.

ОЛЕКСАНДР ГОРДІЙЧУК, БАТЬКО МИРОСЛАВИ: «У дитини був сепсис і тепер з тим сепсисом борються і стабілізують її стан. Їй потрібно набрати вагу, щоб було не менше 6 кілограмів, бо інакше пересадку печінки не зроблять».

20992557 1992412527707077 4169711298258723834 nУ Мирослави є ще старший братик та сестричка. Вони рідко бачать малу вдома. Сестра Олександра хоче, щоб вона скоріше одужала.

ОЛЕКСАНДРА ГОРДІЙЧУК, СЕСТРА МИРОСЛАВИ: «Без неї дуже сумно, я з нею хочу гратись. Ми разом зі своїм братиком гралися з нею. Я дуже хочу, щоб люди допомогли і вона видужала».

Донором Мирослави стане її тато. Спочатку медики говорили про те, що є ще час, але стан дитини настільки критичний, що операцію необхідно провести у короткі терміни. Мама дитини у відчаї, постійно плаче... Дівчинці до неможливості розпирає живіт, в будь який момент може початися внутрішня кровотеча.

Станом на сьогодні зібрано навіть не 50%. Трішки більше 50 тисяч ‘вро при потребі 129 745 тис.євро.

Пам’ятайте, не буває маленьких сум пожертви, навіть 10, 20, 50...гривень- неоціненний внесок у життя. Ця дівчинка та її батьки буде вдячна Вам до кінця життя.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕРАХУНКУ коштів

Картка ПриватБанк:

Приватбанк 5168 7573 2195 4598

Гордійчук Альона- мама дівчинки.

Контактний телефон: +38095 216 56 97 Альона

Джерело: Варта 1Бета Буковина