vunnucky
Юліан Винницький, фото: Павло Паламарчук
Львів’яни пікетуватимуть обрання новим директором Львівського будинку органної та камерної музики Юліана Винницького.

«23.08 відбулося ганебне засідання комісії, яка обрала головю Львівського будинку органної та камерної музики чинного директора Юліана Винницького» - про що писали в Форпост 

«Всупереч тому, що пан Винницький не запропонував програму дій та не з'явився на попередні громадські слухання, всупереч наявності конфлікту інтересів, порушень під час голосування, його було обрано керівником цього закладу на 5 додаткових років. Якщо ви виступаєте за проведення повторного конкурсу з неупередженими членами комісії - приєднуйтесь до нас завтра, на День Незалежності, о 16.30.  за адресою вул.С. Бандери 8» - зазначають в анонсі організатори.

Нагадаємо, що  Львівський Будинок органної та камерної музики очолив його теперішній в.о. директора Юліан Винницький.

За нього було віддано 5 голосів членів комісії. За його конкурента, Івана Остаповича, - чотири голоси. Ольга Пастушенко (ГО «Львівський відділ Союз українок») прийшла на засідання комісії уже після того, як були оприлюднені програми, тобто голос віддавала фактично навмання. На початку засідання члени комісії проголосували, що працюватимуть без пані Пастушенко, про що йдеться в матеріалі ZAXID.NET

Загалом на цю посаду претендували два кандидати.

Юліан Винницький, який очолює Органний зал із 1988 року. Він народився у 1946 році. Закінчив Львівську консерваторію ім. М.Лисенка. Працював артистом Львівського симфонічного оркестру та заступником директора Львівського театру ляльок. Від І976 року - старший інспектор управління культури.

Ostapovich
Іван Остапович, фото - Павло Паламарчук

Іван Остапович народився того самого 1988- року, коли Винницький очолив Органний зал, у Чернівцях. Закінчив Львівську музичну академію ім. Микола Лисенка та Національну музичну академію ім. Петра Чайковського. Був диригентом симфонічного оркестру Івано-франківської філармонії (2013-2015). Є керівником проекту «Мультимедійна база Львівської філармонії», одним із засновників та диригентом засновником камерного оркестру Collegium Musicum, арт-директором «Бах Маратону 2015» та Lviv Hindemith Fest 2015.

Згідно із законом України «Щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури» обидва претенденти мали представити програми розвитку закладу культури на один та п’ять років.

У випадку Юліана Винницького цього зроблено не було. 20-хвилинна презентація стосувалась організованих колись концертів та фестивалів.