45456456312 вересня Вищий адміністративний суд України (головуючий суддя Мойсюк М.І.) відмовив єврейській громаді в позові аби створити Проект землеустрою і тим самим відновити історичні межі Нового єврейського кладовища по вул.Єрошенка. Окрім того, 14 вересня Львівський апеляційний адміністративний суд (головуючий суддя Рибачук) відновили право будівництва на єврейських похованнях Старого єврейського кладовища. Про це повідомив директор «Єврейського відродження» і Центру дослідження юдаїки Мейлах Шейхет.

"На цьому тижні єврейська громада Львова була ростріляна знову як це сталось під час Голокосту.[...] Рішення судів грубо ігнорують норми матеріального права України та Міжнародного права. В обох судових справах Львівська міська рада і міськвиконком. Держбудінспекція м.Львова грубо на рівні жорстокості під час Голокосту євреїв порушили їх права.

Так званий Меморіал на Старому єврейському кладовищі був скасований судами України в 2013р.. Маніпулянти з Львівської міської ради та міськвиконкому, Управління історичного середовища дали скасованому проекту іншу назву і почали його втілювати викинувши в жовтні 2016р. з могил тисячі людських останків. Отак жадоба грошей навертає людей до звірячої жорстокості.

Українська громадськість України, Канади, США впродовж десятків років протестували проти руйнування єврейських кладовищ, але антисемитизм Львівської міської ради і міськвиконкому взяв верх над цими протестами. Старе і Нове єврейські кладовища широко відомі в Світі завдяки видатним похованим на них персоналіям.

На Новому кладовищі, де планується готель вищого розряду, поховані євреї Львова, які загинули в 1918р. від рук радикальних елементів за те, що підтримали створення Західно-Української народної республіки. Вулиці Куліша (теперішня нгазва) Сянської палали, загинули євреї Львова і згоріли численні будинки і синагоги.

Уряд Америки в 2014р. прийняв закон, яким розглядає руйнування людських поховань будь яких релігійних переконань як найвищу жорстокість і порушення релігійних свобод, взяв на себе відповідальність за збереження поховань в цілому Світі", -йдеться у повідомленні.

Також юрист Тетяна Могінська заявила: "Окрім виготовлення проекту відведення, ми просили суд, зобов'язати Львівську міську раду виконати розпорядження КМУ 604-р, та визнати її бездіяльність. ЛМР жодних доказів виконання цього розпорядження не подала, суди апеляційної та касаційної інстанції цього до уваги не взяли. Особливо зухвалим є рішення апеляційного адміністративного суду ( суддя Сапіга) про те, що ЛМР виконала розпорядження Кабінету міністрів України від 1998р. об'єднавши цвинтарі у 1969, та 1980 рр. Тобто, за більше ніж 10 років до винесення такого розпорядження КМУ. Ну дуже правова позиція. Не звернув уваги суд і на те, що про існування цвинтару зазначено і в самому історико - містобудівному обгрунтуванні, яке виготовлено забудовником.На жаль, Феміда сліпа", - додає правозахисник.