21751934 678907268967004 5447466135246447904 nПраві сили в спортивному вбранні, частина яких, була з відзнаками Азову та Правого сектору, зірвали презентацію "Ліва Європа" на Форумі Видавців у Львові. Про це повідомила Христина Морозова у Facebook.


"При цьому блокували їм вхід ліві сили в спортивному одязі. Іноді на вулиці відрізнити одних від інших було складно. На другий поверх в залу презентації праві нікого не пускали. Ми знімали відео з третього поверху з балкону. 
Коли ми прийшли, на місці вже були організаторки Форуму. Поліція прибула, але почувалася якось розгублено. Поки окремо не попросили, всередину не заходили.  Презентацію зірвали, але наскільки я знаю, організатори/рки вийшли з приміщення, всі цілі", - йдеться у повідомленні.

Згодом, лідер «Правого сектору» Тарас Бобанич (Хаммер) підтвердив присутність членів своєї структури на презентації.

Як пояснюють джерела Форпосту причиною акції правих сил стало те, що організатори і спонсори цієї презентації безпосередньо повязані з проросійськими лівими силами в Європі, які проводять антиукраїнську пропаганду на території ЄС.

Зокрема "Фонд Рози Люксембург", який фінансує журнал "Спільне", є структурним підрозділом лівої німецької проросійської партії "Лінке"("Ліві").

Ця партія являється активним союзником Росії в Європі. Зокрема, "Лінке" виступає за зняття антиросійських санкцій, налагодження стосунків з Росією, засудження "громадянської війни на Донбасі". Представники партії "Лінке" були спостерігачами під час так званого референдуму в Криму.

В 2015 році "Фонд Рози Люксембург" провів в Москві міжнародну конференцію "Права людини в Україні: сучасне становище" для обговорення проблеми фашизму в Україні. В ній брали участь депутати німецького Бундестагу від партії "Лінке" Андрей Гунько та Вольфганг Герк, колишні депутати Партії Регіонів, зокрема Володимир Олійник, активісти організації Медвечука "Український вибір", і інших проросійських організацій.

Під час референдуму в Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС, "Фонд Рози Люксембург" разом з проросійськими силами проводив активну антиукраїнську агітацію. Була випущена брошюра "Очікуваний вплив договору про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", в якій закликали жителів Голландії голосувати проти євроасоціації.

В 2014 році редакторка книги "Ліва Європа" Альона Ляшева опублікувала статтю "Только ли «Беркут» убивал «небесную сотню»? Вопросы без ответов о событиях 20 февраля", в якому звинуватила активістів Майдану в убивстві Небесної сотні

30 серпня 2016 року Альона Ляшева взяла участь акції проти збільшення фінансування АТО під лозунгом "Гроші на освіту, а не на війну!"

Разом з нею в цій акції брав участь один з авторів журналу "Спільне" Стас Сергієнко.

В 2014 році Сергієнко, активіст проросійської сепаратистської організації "Боротьба" брав участь в штурмі Харківської ОДА, а також підтримував сепаратистів в війні на Донбасі.