150583025659c12570b66bdЛьвівська обласна рада ухвалила звернення до Львівської міської ради щодо необхідності дофінансування реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. За це рішення проголосували 58 депутатів, інформують у прес-службі ЛОР.

«Кабінет Міністрів України 8 лютого 2017 року прийняв рішення про виділення державної субвенції обласному бюджетові Львівщини в обсязі 45 мільйонів гривень на здійснення заходів із реконструкції найпотужнішого медичного закладу охорони материнства і дитинства – Львівського обласного клінічного перинатального центру (ЛОКПЦ), який із вересня 2013 року не функціонує.

Ми, депутати Львівської обласної ради, 7 березня 2017 року прийняли звернення до Львівського міського голови щодо необхідності виділення коштів з міського бюджету Львова на дофінансування реконструкції такого важливого соціального об’єкта, але відповіді так і не отримали.

Станом на сьогодні ми вже завершили оцінку так званого «Універмагу на Ринку». Заявляємо, що попри всі побоювання деяких політичних сил, що ціна за цей об’єкт буде заниженою чи неконкурентною, ми плануємо отримати від приватизації цього об’єкта понад 63 мільйони гривень. Частину цих коштів неодмінно буде скеровано на Перинатальний центр.

Усвідомлюємо, що справа з приватизацією затягнулась і ще далеко не завершена, але ми обов’язково виконаємо свої зобов’язання перед територіальною громадою Львівської області та виділимо кошти з обласного бюджету для того, аби майбутні породіллі вже у 2018 році мали комфортні умови для народження дітей, а понад чотири сотні висококваліфікованих медичних працівників урешті-решт повернулися на свої робочі місця.

Для того, щоб максимально пришвидшити важливу справу, ми повторно звертаємося до Львівського міського голови та депутатського корпусу Львівської міської ради з неухильним проханням терміново віднайти можливість дофінансування з міського бюджету Львова в обсязі 20 мільйонів гривень на реконструкцію Перинатального центру», - йдеться у зверненні.