meshki sekond hendaНещодавно до підрозділів митного оформлення Львівської митниці ДФС прибули два вантажні автомобілі з вживаними одягом, взуттям та виробами з текстильних матеріалів. Згідно з товаросупровідними документами їх везли з Польщі на адреси ТОВ м.Києва та Львова.

Працівники Львівської митниці ДФС провели повний митний огляд цих транспортних засобів. За його результатами в одному автомобілі виявлено 3 982 кг прихованого вантажу, а в іншому – 1 770 кг. Серед них: нові скатертини, рушники, постільну білизну, одяг та взуття без візуальних ознак зношення з ярликами, сумки, шкіряний одяг, хутрові вироби, спальні мішки тощо різних виробників та торгівельних марок.

Митницею встановлено, що в одному випадку керівник компанії відправника, в іншому – керівник компанії одержувача вчинили дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням від митного контролю, через подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо його найменування та асортименту.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Прихований товар вилучено. Його вартість встановлять додатково. Справу скерують до суду.