dacc54c7207467952eb33e27e8047219 XLПрацівники Управління захисту економіки у Львівській області та прокуратури області виявили факти незаконної порубки дерев різних порід на території одного з лісогосподарств у Старосамбірському районі. Збитки, заподіяні навколишньому середовищу, склали понад 1,5 мільйона гривень.  

Правоохоронці спільно із спеціалістами Державної екологічної інспекції у Львівській області встановили, що з початку року на території лісництва у  Старосамбірському районі незаконно зрубали 140 дерев породи бук, сосна, ялиця та інших. Внаслідок вчинення цих протиправних дій державі заподіяно збитки на суму в понад 1,5 мільйона гривень.

Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції Львівщини 13 жовтня відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області, санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до  п'яти  років  або  позбавлення  волі  на  строк  від  трьох до восьми років, з позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю на строк до трьох років.