charka 642 355 1Кількість людей, що отруїлась у львівському ресторані «Панська чарка», збільшилась до 19. Про це у четвер, 19 жовтня, повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, повідомляє ZAXID.NET 

За інформацією заступника директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олега Когута, 18 з 19 осіб госпіталізовані, вони перебувають у стані середньої важкості. Серед постраждалих є також двоє дітей віком 4 та 8 років, у яких медики діагностували гостру кишкову інфекцію, харчову токсикоінфекцію, гострий гастрит.

Адміністрація ресторану сказала , що ресторан наразі зачинений, однак відмовилась уточнити деталі.

Харчове отруєння отримали люди, що їли у ресторані «Панська чарка» протягом 14, 15 та 16 жовтня. 14 жовтня у цьому ресторані святкували весілля, а 15 та 16 - дні народження.

За даними аналітичної системи YouСontrol власниками ресторану «Панська чарка» є Тарас Колодій та дружина народного депутата Богдана Дубневича Тетяна, які також спільно володіють відомим рестораном «Грушевський». Колодію також належить кафе «Вірменка», визнане найкращою кав’ярнею Львова 2017 року.