272До початку опалювального сезону співробітники «Львівгазу» провели обстеження понад 24 тис. км. розподільчих газопроводів області . Під час перевірки було виявлено більше 32 тис. витоків газу. Про це повідомили у прес-службі товариства.

Як інформують у ПАТ «Львівгаз», основною причиною виникнення витоків газу є застарілість та зношеність газових мереж. Близько 5 тис. км газорозподільнх мереж експлуатуються більше 40 років. А 55 км підлягають негайній заміні.

Єдиним джерелом фінансування ремонту мереж є тариф на розподіл блакитного палива, який затверджує НКРЕКП. «На сьогодні тариф на розподіл на 55% не покриває потреби компанії. Тому ПАТ «Львівгаз» не може провести капітальний ремонт газових мереж та споруд на них у повному обсязі», - зазначив технічний директор ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Термінового ремонту або заміни потребують також 103 газорегуляторних пункти та 813 шкафних регуляторних пунктів. Для заміни газопроводів та споруд на них ПАТ «Львівгаз» необхідно більше 79 млн. грн, кажуть у товаристві.

В середньому вдень кваліфіковані робітники обстежують 103 км підземних газопроводів та проводять технічний огляд 50 газорегуляторних пунктів, понад 90 шкафних регуляторних пунктів та 75 газових колодязів. В результаті роботи від початку 2017 року виявлено та ліквідовано  32 381 випадків витоків газу.